DO DONG HYUN PERKUAT BARISAN SERANGAN TERENGGANU FC

Bekas penyerang UITM dan Kelantan FA, Do Dong Hyun semalam telah sah menandatangani kontrak untuk bersama pasukan Terengganu FC I dalam langkah untuk menambahkan ketajaman di bahagian serangan pasukan utama Terengganu ini. Do Dong Hyun yang digugurkan oleh pasukan Kelantan FA sebelum ini pernah mendapat tawaran dari pasukan-pasukan yang beraksi di Liga Super namun beliau memilih untuk menjadi pemain dibawah kendalian ketua jurulatih, Haji Irfan Bakti dan bersama pasukan Terengganu FC.

Kemasukan Dong Hyun ini bagi menggantikan tempat pemain import Terengganu FC Bruno Suzuki yang akan kembali memperkuatkan pasukan Terengganu FC II yang dilihat memerlukan khidmatnya dalam membantu pasukan bagi aksi Liga Premier. Bruno akan menggantikan tempat Lee Jun Hyeob yang akan dilepaskan oleh pengurusan Terengganu FC.

Dong Hyun menandatangani kontrak bersama bersama Terengganu FC sehingga habis musim 2018 (Akhir tahun 2018). Dong Hyun dijangka akan digandingkan bersama Kipre Tchetche di bahagian serangan dan berkemungkinan akan diturunkan oleh Haji Irfan Bakti bagi aksi menentang PKNP FC pada malam esok.

Leave a Reply