TERENGGANU FC POHON PINDAAN WAKTU SEPAK MULA PERLAWANAN KE JAM 9.00 MALAM

Pihak pengurusan Terengganu Football Club Sdn Bhd telahpun menghantar surat permohonan pindaan masa sepak mula bagi perlawanan di Terengganu yang melibatkan pasukan Terengganu FC dan Terengganu FC II. Sepak mula bagi perlawanan saingan liga musim ini telah ditukar ke jam 8.15 malam berbanding 9.00 malam pada tahun lepas. Masa yang telah ditetapkan ini dilihat bakal menimbulkan masaalah buat pasukan serta para penyokong yang ingin hadir ke stadium.

Ini kerana jadual sepak mula di negeri ini perlu mengambil kira banyak pihak terutama apabila melibatkan waktu solat kerana hampir 90% pemain dan pegawai pasukan ini adalah beragama islam termasuk para penyokong di negeri ini. Waktu baru yang ditetapkan dilihat bakal menyukarkan pasukan terutama para pemain dan pegawai yang ingin menunaikan solat maghrib dan keluar untuk sesi pemanas badan sebelum sepak mula. Ia menjadikan waktu persiapan para pemain menjadi terlalu singkat dan ini boleh menjejaskan persediaan pasukan.

Selain dari itu, keadaan serta waktu ini juga bakal mengurangkan bilangan penyokong ke stadium kerana ia dilihat terlalu awal bagi penyokong untuk tiba ke stadium kerana ada dikalangan mereka juga kebiasaannya solat di rumah dan masjid terlebih dahulu. Pihak Terengganu Football Club Sdn Bhd dalam surat permohonan telah memohon untuk waktu sepak mula bagi perlawanan di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin dan Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah dipinda ke jam 9.00 malam sepertimana tahun-tahun terdahulu.

Pihak pengurusan kini sedang menunggu surat balas serta kelulusan dari pihak Malaysia Football League (MFL) untuk memastikan waktu bukaan pintu masuk serta segala yang berkaitan dengan pasukan bolah diuruskan.

Comments (2)

  1. FloydSlino

    mexico pharmacy: Online Pharmacies in Mexico – mexican border pharmacies shipping to usa

  2. Williamfew

    indian pharmacy https://indiaph24.store/# reputable indian online pharmacy
    Online medicine home delivery

Leave a Reply