MALIK KEMBALI PERKUAT JENTERA SERANGAN TERENGGANU FC

Pemain sayap lincah Terengganu FC, Abdul Malik Mat Ariff diberitakan telah sembuh sepenunya dan telahpun turun menjalani latihan bersama pasukan sejak minggu lepas. Malik telah terlepas beberapa perlawanan penting bersama Terengganu FC setelah terpaksa direhatkan akibat kecederaan buku lali yang dialami beliau. Walaubagaimanapun, seorang lagi pemain di bahagian serangan Terengganu FC, Shahrul Aizad terpaksa berehat lebih lama akibat kecederaan di bahagian lutut yang memerlukan rehat dan rawatan yang lebih lama.

Abdul Malik pada pagi ini telah berada dalam skuad 18 yang disenaraikan ketua jurulatih Terengganu FC, Haji Irfan Bakti namun masih belum dipastikan beliau akan berada dalam kesebelasan utama pasukan bagi perlawanan menentang Perak FA pada malam ini. Perlawanan pada malam ini dijangka sengit apabila pasukan Terengganu FC turun untuk kembali mendapatkan kemenangan dari pasukan Perak setelah terpaksa akur tewas di Ipoh dengan jaringan 3-2 sekaligus memberikan 3 mata berharga buat pasukan Perak FA pada ketika itu.

Kehadiran Malik dalam skuad Terengganu FC dilihat dapat mengembalikan ketajaman pasukan terutama di bahagian serangan. Gabungan Malik, Shahrul Aizad dan Kipre Tchetche di bahagian serangan Terengganu FC pada awal musim dilihat sangat berkesan terutama dalam merencana serangan dari kiri dan kanan padang. Diharapkan kehadiran Malik pada malam ini dapat membantu Terengganu FC untuk mendapatkan mata berharga di gelanggang sendiri.

Leave a Reply