Rumusan Perlawanan : Negeri Sembilan FC vs TERENGGANU FC

Liga Super Malaysia 2022 diantara Terengganu FC menentang Negeri Sembilan FC menunjukkan kedua-dua pasukan merebut untuk mencari tiga mata penting yang berlangsung di Stadium Paroi, Negeri Sembilan.

Perlawanan malam ini menunjukkan pasukan Terengganu FC memberi kepercayaan kepada pemain import daripada ivory coast dengan menurunkan Kipre Tcheche selepas kehilangan dua tonggak utama Kpah Sherman dan Faiz Nasir di atas faktor kesihatan.

Sepak mula pertembungan perlawanan pada malam ini menunjukkan pasukan Negeri Sembilan FC mendahului jaringan Selepas gerakan yang dilakukan oleh pemain import berjaya menjaringakan gol pertama pada minit ke-17. Namun Terengganu FC kembali bangkit selepas percubaan demi percubaan yang dilakukan dengan menyamakan kedudukan oleh ketua pasukan Kipre Tcheche berbalas jaringan 1-1 selepas ketinggalan 1 minit jaringan pada separuh masa pertama.

Memasuki separuh masa kedua Pasukan Negeri Sembilan kembali mendahului jaringan apabila hasil kesilapan yang dilakukan oleh penjaga gol Terengganu FC, Rahadiazli sekaligus menjadikan pasukan Tuan rumah memperolehi tiga mata sehingga tamat permainan untuk liga super Malaysia 2022.

Leave a Reply