TERENGGANU FC BAKAL BERAKSI TANPA BEBERAPA TONGGAK UTAMA PADA MALAM ESOK

Ketiadaan beberapa tonggak utama pasukan yang tidak dapat bersama pasukan bagi perlawanan pada malam esok menentang pasukan Sabah FC sedikit merisaukan kem pasukan Terengganu FC. Rahadiazli, Shahrul Nizam, dan Kipre Tchetche adalah antara pemain terawal yang tidak dapat bersama pasukan kerana mengalami kecederaan. Ia seperti yang dijangka apabila terpaksa mengharungi jadual perlawanan yang dilihat agak padat boleh menyebabkan para pemain tidak mempunyai recovery period yang mencukupi dan terdedah untuk mengalami kecederaan.

Ada beberapa pemain utama yang bersama-sama ke Sabah dilihat kurang cergas dalam sesi latihan petang tadi dan ini sedikit merisaukan pengendali Terengganu FC, Nafuzi Zain. Bagi Nafuzi, dua pertembungan dengan pasukan Sabah FC pada malam esok dan juga Kuching City pada Sabtu ini adalah 2 perlawanan yang penting jadi beliau dan staf kejurulatihan perlu memastikan pemilihan pemain perlu tepat kerana pelbagai kemungkinan boleh berlaku. Sabah FC merupakan sebuah pasukan yang kuat musim ini dengan barisan pemain berpengalaman dan pemain import berkualiti yang mereka ada disamping mereka bakal beraksi dihadapan ribuan penyokong mereka sendiri, ia adalah merupakan satu ujian yang besar buat anak-anak buahnya.

Apa yang beliau harapkan, para pemain Terengganu FC dapat mengekalkan fokus serta mendapatkan rehat yang cukup menjelang perlawanan pada malam esok disamping para pegawai perubatan bakal sama-sama memantau keadaan beberapa pemain yang dikhuatiri mengalami demam. Selepas perlawanan menentang pasukan Sabah FC esok, skuad Terengganu FC akan terus berangkat pulang ke Terengganu untuk membuat persediaan bagi aksi Suku Akhir Piala FA selang 3 hari selepas perlawanan ini.

Sama-sama kita doakan agar kita dapat mencipta kejutan di Negeri Di Bawah Bayu pada malam esok! Doakan Terengganu FC!

 

Leave a Reply