TERENGGANU FOOTBALL CLUB BLACK AND WHITE DAY 2022 AKAN BERLANGSUNG SELAMA 3 HARI

Terengganu Football Club Black And White Day (TFCBWD) seperti yang kita semua sediamaklum adalah merupakan karnival tahunan terbesar bola sepak di negeri Terengganu yang bakal menghimpunkan para penyokong dan peminat sukan bolasepak dari pelbagai kalangan peringkat umur & merupakan salah satu karnival bagi menghargai pasukan, barisan penaja dan para penyokong Terengganu FC. Jika pada tahun 2021 TFCBWD terpaksa dianjurkan secara atas talian oleh kerana pandemik yang melanda dunia, tetapi tahun ini karnival ini akan kembali menemui peminat secara fizikal dan penyokong dan ianya juga bakal tampil berbeza dengan penganjuran selama 3 hari.

TFCBWD pada tahun ini bakal berlangsung pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2022 dimana pada hari terakhir adalah hari kemuncak bagi karnival ini dan acara seperti pengenalan penaja, pasukan dan jersi rasmi pasukan akan berlangsung. Karnival ini bakal dilangsungkan di perkarangan Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kuala Nerus, Terengganu. Pelbagai aktiviti telah dirancang untuk dianjurkan sepanjang karnival termasuklah pertandingan futsal 3 on 3, liga penalti, liga pasukan akademi, pertandingan memancing, kejohanan e-Sports, fun run ( larian ), fun ride ( berbasikal ), pertandingan mewarna, pertandingan lukisan mural, dekorasi jersi,  forum bolasepak,  forum keagamaan, 50 kanak-kanak menentang 3 pemain Terengganu FC dalam bolasepak, pertandingan foto/video kreatif, booth pameran serta jualan dan pelbagai lagi aktiviti menarik yang akan dilangsungkan selama 3 hari. Apa yang menarik juga pihak penganjur akan menyediakan pelbagai hadiah buat pegunjung sepanjang karnival ini dilangsungkan.

Ribuan pengunjung yang hadir pada karnival TFCBWD 2020

Dijangkakan karnival yang akan diadakan pada tahun ini juga bakal menjadi acara yang paling meriah dan terbesar berbanding tahun-tahun sebelumnya. Para peminat dan penyokong semestinya sudah tidak sabar untuk hadir bukan sahaja bagi menyertai pelbagai acara dan aktiviti yang dianjurkan tetapi semestinya sudah tidak sabar untuk menyaksikan jersi rasmi pasukan Terengganu FC bagi musim 2022 buat kali pertama ditayangkan. Para pengunjung juga bola terus membeli jersi yang dilancarkan ini selepas selesai majlis pelancaran.

Acara sampingan bersama pengunjung turut diadakan bagi memeriahkan karnival – Gambar TFCBWD2020

Sesi pemain bersama peminat juga antara aktiviti yang menjadi tumpuan semasa karnival

Tentatif karnival termasuk senarai penuh acara akan diumumkan dalam masa terdekat. Diharapkan segala perancangan program karnival ini bakal berjalan lancar dan para peminat dan penyokong dapat hadir dan menikmati sukan bolasepak secara keseluruhannya.