PANDANGAN PENGURUS PASUKAN TERENGGANU FC BERKENAAN PIALA MALAYSIA

Pasukan Terengganu Football Club diundi bersama 3 lagi pasukan dalam kumpulan B bagi kejohanan TM PIALA MALAYSIA 2021 iaitu Selangor FC, Perak FC dan pasukan ke-4 dari Liga Premier. Pengurus Pasukan Terengganu FC, Zul Fadli Rozi menyatakan bahawa Group B adalah adalah group yang sangat mencabar bagi pasukan Terengganu FC berada bersama dua pasukan yang mempunyai prestasi yang cermelang dalam saingan PIALA MALAYSIA, iaitu Selangor FC dan Perak FC. Beliau mengingatkan bahawa suasana dan cabaran untuk PIALA MALAYSIA ini amat berbeza dengan LIGA SUPER jadi ia tidak boleh mengambil mudah dan tidak boleh mengambil kira keputusan LIGA SUPER sebelum ini kerana ada kemungkinan besar pasukan Kuching City boleh menjadi pasukan terakhir dalam group B yang menjadikan Group ini lebih menarik apabila Ketua Jurulatih, Nafuzi Zain akan berhadapan dengan Sifu beliau iaitu Haji Irfan Bin Bakti. Jadi kesimpulannya ia akan menjadi perlawanan tumpuan dan menarik untuk disaksikan.

Bercakap mengenai target ini, beliau faham kebanyakan penyokong Terengganu FC ingin melihat pasukan kesayangan mereka mara ke pentas akhir bagi TM PIALA MALAYSIA 2021 ini dan seterusnya untuk merebut satu lagi slot ke Pentas Asia iaitu Piala AFC, tetapi beliau harus bersikap realistik dalam hal ini dan menyasarkan untuk melayakkan diri ke separuh akhir dahulu dan baru fokus untuk ke pentas akhir bagi TM PIALA MALAYSIA 2021.

Jelas beliau, berkenaan tentang perubahan pemain import beliau menyerahkan seratus peratus kepada Ketua Jurulatih Pasukan Terengganu FC, Nafuzi Zain apabila kita mempunyai peluang untuk menggunakan kesemua pemain import bagi Pasukan Terengganu FC ll dan saya percaya untuk Kempen TM PIALA MALAYSIA 2021 ini Nafuzi Zain mempunyai perancangan dan bakal menurunkan skuad yang terbaik bagi setiap perlawanan memandangkan jadual Piala Malaysia kali ini sangat padat.

Akhir kata, beliau mengharapkan kepada semua penyokong Terengganu FC memberi sokongan terus menerus dan berdoa agar Terengganu FC dapat melalui perjalanan TM PIALA MALAYSIA 2021 ini dengan jayanya dan dijauhkan dari sebarang kesulitan.
#TerengganuFC
#WeBleedBlackAndWhite
#WinBackMission