Ulasan Perlawanan Bali United melawan Terengganu FC

Bali United FC vs Terengganu FC

Perlawanan kedua bagi aksi Piala AFC, pasukan Terengganu FC bertemu dengan pasukan Bali United FC dimana Stadium Wayan Dipta, Bali menjadi saksi untuk perlawanan pada malam ini semestinya pasukan Terengganu FC ingin mencari mata yang berharga di bumi indonesia. Ketua Jurulatih, Tomislav Steinbruckner menurunkkan dan memberi peluang kepada pemain seperti Argzim Redzovic dan Adisak Kraison pada malam ini, selepas Ivan Mamut tidak dapat beraksi untuk Piala AFC kerana mengalami kecederaan.

Sepak mula perlawanan pada malam ini memberikan kedua-dua pasukan cuba mencari rentak dan mengatur perlawanan bagi mendapatkan jaringan awal buat separuh masa pertama dengan memberi satu peluang kepada pasukan Terengganu FC apabila hantaran Azam Azmi tidak berjaya ditanduk masuk oleh Adisak Kraison. Pasukan Terengganu FC terus memberi tekanan kepada pasukan tuan rumah selepas percubaan Nurillo dan Hakim Hassan berjaya diselamatkan oleh penjaga gol Bali United FC, Adilson Aguero dan tamat separuh masa pertama dengan jaringan Bali United FC (1) (0) Terengganu FC.

Memasukki separuh masa kedua pasukan tuan rumah mempunyai peluang keemasan selepas sepakan penjuru berjaya dijaringkan oleh, Privat Mbarga pada minit ke-53. Pasukan Terengganu Fc membuat satu pertukaran dengan membawa masuk Syahmi Zamri dan mengeluarkan Adisak Kraison. Seterusnya pasukan Terengganu FC sekali lagi membuat pertukaran dengan membawa masuk Omid Nazari dan mengeluarkan Engku Shakir. Pasukan Terengganu FC cuba menyamakan kedudukan untuk separuh masa kedua dan berjaya selepas Sepakan penjuru memberi peluang kepada Syahmi Zamri untuk menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-85 sekaligus memberikan kedua-dua pasukan mengikat seri dengan jaringan Bali United FC (1)(1) Terengganu FC bagi aksi Piala AFC 2023.