TAHNIAH & TERIMA KASIH AB RASID JUSOH ATAS SEGALA JASA UNTUK TERENGGANU FC

π“π€π‡ππˆπ€π‡ & π“π„π‘πˆπŒπ€ πŠπ€π’πˆπ‡ 𝐀𝐁 π‘π€π’πˆπƒ π‰π”π’πŽπ‡ 𝐀𝐓𝐀𝐒 𝐒𝐄𝐆𝐀𝐋𝐀 𝐉𝐀𝐒𝐀 π”ππ“π”πŠ 𝐓𝐄𝐑𝐄𝐍𝐆𝐆𝐀𝐍𝐔 𝐅𝐂

Terengganu FC pada hari ini ingin mengumumkan, Ketua Pegawai Eksekutif kelab ini iaitu Encik Ab Rasid Bin Jusoh akan meninggalkan kelab ini atas pelantikan jawatan barunya sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu ( Pengurusan ) bermula hari ini, 1 Oktober 2023.
Ianya boleh diibaratkan satu kehilangan besar untuk bola sepak Terengganu dimana kita dapat lihat sejak beliau dilantik untuk mengetuai pengurusan kelab ini, begitu banyak perkembangan serta pembaharuan yang telah dilaksanakan. Antara proses awal dibawah pentadbirannya bersama syarikat Terengganu Football Club Sdn Bhd sehingga kini :

βœ”οΈKerjasama untuk menempatkan Pejabat Pengurusan Terengganu Football Club Sdn Bhd (TFCSB) di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin bersama pihak Majlis Sukan Negeri Terengganu (MSNT) melalui Kompleks Sukan Negeri Terengganu (KSNT)
βœ”οΈKerjasama strategik bersama Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) meliputi bidang kejuruteraan, perubatan, saintis sukan, pemasaran dan bidang psikologi.
βœ”οΈMendapatkan serta menjalankan kerjasama bersama hampir 20 penaja pada setiap tahun.
βœ”οΈMenaik taraf segala kelengkapan pusat latihan Terengganu FC
βœ”οΈMenaik taraf Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin ( Pembinaan struktur yang lengkap dengan jenama kelab pada stadium )
βœ”οΈMenubuhkan TFC LAB iaitu perniagaan food & beverage untuk penjanaan pendapatan kelab
βœ”οΈMenubuhkan TFC Direct iaitu perniagaan barangan cenderahati kelab secara fizikal dan juga atas talian untuk penjanaan pendapatan kelab
βœ”οΈMewujudkan kad keahlian penyokong Terengganu FC untuk memastikan para peminat merasakan lebih dekat dengan pasukan disamping mendapat kelebihan-kelebihan yang sepatutnya mereka perolehi.
βœ”οΈMewujudkan Terengganu FC Academy iaitu akademi bolasepak/soccer school dibawah seliaan kelab Terengganu FC.
βœ”οΈMewujudkan TFC PLAY iaitu platform streaming video eksklusif Terengganu FC untuk penjanaan pendapatan kelab yang menjadikan Terengganu FC satu-satunya kelab di Malaysia yang mempunyai platform seperti ini.
βœ”οΈMewujudkan aplikasi mobil Terengganu FC App untuk kemudahan para penyokong mendapatkan maklumat berkenaan pasukan dan lain-lain.
βœ”οΈMewujudkan peluang untuk penggiat eSports untuk membawa nama kelab ke kejohanan-kejohanan peringkat tertinggi tempatan.
βœ”οΈMengetuai kerja serta proses perlesenan kelab yang telah memberikan Terengganu FC lesen untuk bertanding di Liga Malaysia dan juga Piala AFC selama 3 tahun berturut-turut.

Akhir kata, kami dari keluarga besar Terengganu FC ingin melafazkan ucapan terima kasih atas segala jasa dan pengorbanan yang telah diberikan selama ini. Tahniah sekali lagi atas pelantikan, kami doakan semoga tuan terus menerus melakar kejayaan di masa-masa akan datang. Jasa anda bersama Terengganu FC akan selamanya kami kenang!