Ulasan Perlawanan Terengganu FC Melawan Kuala Lumpur Rovers FC

Aksi timbal balik Piala Malaysia 2023 pasukan Terengganu FC bertemu Kuala Lumpur Rovers FC yang berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, semestinya pasukan tuan rumah mempunyai bekalan yang secukupnya apabila mempunyai jaringan yang selesa semasa aksi pertama yang berlangsung di Stadium Kuala Lumpur, Cheras apabila Terengganu FC mempunyai empat jaringan. Ketua jurulatih, Tomislav Steinbruckner memberi peluang kepada pemain-pemain Terengganu FC bagi aksi pada malam ini dimana Sardor Kulmatov, Omid Nazari,Syaiful Haqim turut menjadi tonggak utama bagi perlawanan bertemu pasukan KL Rovers.

Sepak mula memberi beberapa peluang untuk pasukan tuan rumah apabila tandukan Hakimi Abdullah dan rembatan Ivan Mamut dinafikan dan terkena palang. Namum pasukan tuan rumah berusaha bagi mendapatkan jaringan pertama berhasil apabila Safwan Mazlan berjaya membawa ke tengah dan dijaringkan oleh Hakim Hasan pada minit ke- 31. Pasukan pelawat cuba mendapatkan jaringan penyamaan untuk separuh pertama namum buntu dan menjadikan jaringan Terengganu FC (1) (0) KL Rovers FC.

Memasukki separuh masa kedua pasukan Terengganu FC membuat pertukaran penjaga gol dengan membawa masuk Syed Nasrulhaq dan mengeluarkan Suhaimi Husin. Seterusnya sekali lagi pasukan tuan rumah membawa masuk pemain, Liridon Krasniqi, Syahmi Zamri dan mengeluarkan Ivan Mamut, Omid Nazari. Pasukan tuan rumah cuba mengatur perlawanan untuk separuh masa kedua selepas lorongan Arif Fadzillah berjaya memberi peluang kepada Liridon Krasniqi untuk menjaringkan gol kedua buat pasukan tuan rumah pada minit ke- 71. Pasukan tuan rumah terus mempertahanakan bagi membolosi perlawanan pada malam ini dimana sekali lagi memberi peluang terakhir dengan jaringan kemuncak Hakim Hassan memberi kemenangan buat pasukan Terengganu FC di halaman sendiri bagi aksi timbal Piala Malaysia 2023 dengan jaringan Terengganu FC 4 (3) 0 (0) Kuala Lumpur Rovers FC.