UNSUR TERSIRAT DALAM JERSI KETIGA TERENGGANU FC 2023

Jersi rasmi ketiga pasukan Terengganu FC keluaran jenama UMBRO telah menggunakan warna emas sebagai warna asas untuk jersi ini. Disebalik warna yang digunakan ini, ada beberapa unsur lain yang telah dimasukkan kedalam jersi ini untuk memastikan ianya mempunyai nilai aestatik dan maksud yang mendalam yang dapat merapati rakyat di negeri Terengganu.

Antara unsur utama yang telah dimasukkan dalam jersi ini adalah unsur 8 daerah yang telah membentuk penyatuan negeri Terengganu iaitu Besut, Setiu, Kuala Nerus, Kuala Terengganu, Hulu Terengganu, Marang, Dungun dan juga Kemaman. Jika dilihat diruangan dalam leher baju telah dijahit bendera yang mewakili setiap daerah di negeri ini. Selain pada itu, sudut yang paling menarik pada jersi ini adalah pada corak latar baju ini yang menempatkan nama daerah serta simbol-simbol yang mewakili daerah tersebut. Ianya adalah satu konsep yang lain dari yang lain oleh pihak UMBRO dengan kerjasama Al-Ikhsan Sports dan ianya menjadikan jersi ini sebagai salah satu jersi yang wajib dimiliki oleh setiap peminat bolasepak di negeri Terengganu dan seluruh Malaysia.

Bendera Terengganu serta tulisan “Terengganu Darul Iman” juga diletakkan pada bahagian leher belakang jersi ini.

Harga jualan jersi ini sama dengan harga jersi pertama dan kedua Terengganu FC iaitu RM129.00. Para peminat dan penyokong boleh mendapatkannya secara atas talian di TFCDIRECT.ASIA ataupun boleh membelinya di kiosk TFC Direct di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Para penyokong juga boleh dapatkannya di TFC Merchandise Store dan juga Outlet Al-Ikhsan Sports yang berdekatan.

Leave a Reply