Pasukan Tuan Rumah Berjaya Mengutip Tiga Mata

Pertemuan Liga Super Malaysia 2023 diantara pasukan tuan rumah Terengganu FC menentang pasukan kelantan United FC yang berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin buat pertama kalinya pasukan tuan rumah ini bermain pada bulan ramadhan. Pasukan tuan rumah semestinya perlu mencari 3 mata dihalaman sendiri selepas tewas dengan pasukan Negeri Sembilan FC sebelum ini untuk aksi Liga Super 2023.

Ketua jurulatih, Tomislav Steinbruckner memberi kepercayaan kepada penyerang Adisak Kraison dan Jordan mintah untuk aksi kali ini sememangnya perlu mencari 3 mata untuk memberi konsisten buat pasukan Terengganu FC

Sepak mula menunjukkan pasukan Terengganu FC mudah mendapatkan jaringan pertama apabila hantaran Azam Azmi ke tengah dapat disudahi oleh pemain Liridon Krasniqi pada minit ke-6 dan menjadikan keputusan Terengganu FC ( 1) ( 0 ) Kelantan United FC. Pasukan Kelantan United FC cuba mencari rentak untuk menyamakan kedudukan bagi separuh masa pertama namun tidak berjaya apabila benteng pertahanan Terengganu FC sentiasa mengawasi pihak lawan untuk menyamakan kedudukan.

Seterusnya peluang buat pasukan Terengganu FC mendapat gol kedua dengan hantaran Syafik Ismail berjaya disudahi oleh jordan mintah dengan tandukan terus ke gawang gol dan menjadikan keputusan Terengganu FC ( 2 ) ( 0 ) kelantan United FC untuk separuh masa kedua.

Menasuki separuh masa kedua pasukan Terengganu FC terpaksa membuat satu pertukaran dengan membawa masuk penyerang Ivan Mamut apabila Sony Norde mengalami kecederaan. Pasukan Terengganu FC mempunyai peluang yg baik apabila Ivan Mamut cuba melakukan rembatan kencang namum tersasar apabila terkena palang.

Terengganu FC membuat dua lagi pertukaran dengan membawa masuk Faiz Nasir dan Muhammad Hariey dan mengeluarkan Adisak Kraison dan Alif Zakaria. Seterusnya gerakan yang dilakukan pasukan Kelantan United FC menjadi apabila gerakan solo Jose Elmer berjaya mendapatkan jaringan pertama buat pasukan pelawat menjadikan jaringan Terengganu FC ( 2 ) ( 1 ) Kelantan United FC. 4 minit masa tambahan diberikan oleh pengadil perlawanan berjaya memberi 3 mata kepada pasukan tuan rumah untuk aksi liga Super Malaysia 2023.

Leave a Reply