Terengganu FC Sekadar Seri Dengan Kuala Lumpur City FC Dihalaman Sendiri

Di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin untuk aksi Liga Super Malaysia 2023 tuan rumah buat pasukan Terengganu FC akan menentang pasukan Kuala Lumpur City FC pada malam ini menunjukkan Ketua Jurulatih, Tomislav memberi kepercayaan kepada Adisak Kraison pada perlawanan ini yang akan bergandingan bersama penyerang Ivan Mamut.

Wisel permulaan pada malam ini menunjukkan pasukan Terengganu FC lebih aggresif apabila mempunyai peluang keemasan dimana percubaan satu lawan satu daripada Adisak Kraison berjaya ditepis oleh penjaga gol KL City FC, Mendoza. Seterusnya KL City cuba mencuri peluang daripada pasukan Terengganu FC dengan peluang yang disia-siakan oleh Caion. Kedua-dua pasukan cuba mengatur bagi mencari jaringan untuk separuh masa pertama namum gagal dengan keputusan seri 0-0.

Memasukki separuh masa kedua pasukan Terengganu FC membuat satu pertukaran dengan membawa masuk Faiz Nasir dan mengeluarkan Syafik Ismail. Satu percubaan yang dilakukan oleh Azam Azmi melewati palang pada minit ke 62.

Seterusnya pada minit ke 69 satu lagi peluang dimiliki oleh Adisak Kraison namum tuah belum dimiliki oleh pasukan Terengganu FC sekaligus digantikan oleh pemain import Omid Nazari.
Peluang demi peluang yang diperoleh oleh pasukan Terengganu FC namum gagal dan memaksa pasukan Terengganu FC dan Kuala Lumpur City FC mengutip satu mata di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin.

Leave a Reply