IVAN MAMUT PENYERANG UTAMA TERENGGANU FC 2023

Ivan Mamut seorang lagi pemain import dari negara Croatia telah mendantangani kontrak untuk bersama kelab ini bagi tempoh 1 musim. Pemain yang mempunyai ketinggian 1.92 cm dilihat sebagai pilihan utama yang akan digandingkan bersama seorang pemain import Terengganu FC, Adisak Kraisorn iaitu penyerang kebangsaan Thailand.

Pemain yang mempunyai kelebihan ketinggian fizikal ini dilihat sebagai antara pilihan utama pengendali Terengganu FC, Tomislav Steinbruckner untuk mengisi kekosongan yang telah ditinggalkan oleh Kpah Sherman. Ivan Mamut yang sebelum ini beraksi bersama pasukan FCSB iaitu pasukan di Liga Romania memutuskan untuk berpindah beraksi di Liga Malaysia dan bersatu bersama Tomislav di kelab Terengganu FC. Baginya pengendali Terengganu FC itu berjaya meyakinkan beliau bahawa pasukan ini adalah sebuah pasukan yang baik dan lengkap dan beliau sudah tidak sabar untuk turut bersama menjadi sebahagian dari keluarga kelab ini. Pemain muda berusia 25 tahun ini dilihat boleh jadi peledak berbisa di bahagian serangan pasukan ini bagi musim hadapan. Pemain ini bakal menyarung jersi bernombor 7 bersama Terengganu FC.

Pemain yang masih muda ini sebelum ini telah menjadi sebutan para penyokong pasukan Terengganu FC apabila berita perpindahannya ke kelab ini telah tersebar sebelum kelab ini mengumumkannya secara rasmi. Bagi pengendali Terengganu FC, kehadiran pemain yang mempunyai ketinggian seperti Ivan adalah pilihan utamanya kerana beliau ingin membina sebuah pasukan yang boleh menghasilkan pelbagai variasi serangan dan memerlukan pemain yang mempunyai kelebihan fizikal. Ivan Mamut dan juga Pusic bakal mula menyertai latihan bersama pasukan ini bermula petang ini.

Leave a Reply