PENDAFTARAN TFC MEMBERSHIP CARD 2023 BAKAL DIBUKA 15 DISEMBER INI

Terengganu Football Club Sdn Bhd (TFCSB) bakal melancarkan kad keahlian Terengganu FC bagi musim 2023 pada 15 Disember 2022 ini. Dijangkakan permintaan penyokong untuk mendaftar sebagai ahli kelab ini bagi musim 2023 bakal terus meningkat 2 kali ganda memandangkan prestasi pasukan dilihat semakin baik dari tahun ke tahun dan peminat sudah memahami kelebihan menjadi ahli kelab menerusi TFC Membership Card ini disamping ramai yang sedar tentang sumbangan mereka terhadap kelab apabila menjadi sebahagian dari keluarga Terengganu FC.

Harga bagi mendaftar sebagai ahli kekal dengan harga RM30.00 bagi tempoh 1 tahun ( 2023 ) dan untuk kad keahlian ini hanya akan dibuka untuk pendaftaran baru sahaja dan tiada proses untuk pembaharuan/penyambungan keahlian tahun sebelumnya ( 2022 ) kerana sistem bagi tahun 2023 hadir berbeza. Berkenaan kelebihan menjadi ahli bakal diterangkan dalam poster pelancaran kad pada Khamis ini.

Dengan membawa tema ‘Football Unites Us’, kad keahlian Terengganu FC ini menjadi simbol sebagai penyatuan para peminat dan kelab ini melalui sukan bolasepak ini. Kad ini juga tampil dengan rekabentuk yang berbeza dan menjadikan ia sebagai kad yang wajib dimiliki oleh para peminat Terengganu FC. Para peminat dan penyokong boleh mula mendaftar pada 15 Disember 2022 secara online atau boleh hadir ke TFC Direct, kedai merchandise rasmi Terengganu FC di pintu masuk Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kuala Nerus ,Terengganu. Para penyokong yang mendaftar secara fizikal akan terus diserahkan kad keahlian berbeza dengan kaedah sebelum ini dimana para peminat perlu menunggu sehingga hampir 2 minggu untuk boleh menebus kad masing-masing. Untuk para penyokong yang mendaftar secara online pula bakal diproses dan akan dipos dalam tempoh 2 hari (Hari bekerja).

Buat semua penyokong, kelab ini mensasarkan kira-kira 5,000 orang bakal mendaftar pada musim ini, oleh itu, jangan lepaskan peluang kali ini untuk mendaftar kad keahlian Terengganu FC sekaligus menjadi salah seorang penyumbang untuk keluarga besar kelab ini.

Comments (6)

 1. Izam syukri

  Bila tarikh pembukaan untuk membership utk tahun 2024?

 2. Khairul Najmi

  Saya nak buat membership card

 3. MUHAMMAD DANIEL FIRDAUS BIN ABDULLAH

  SAYA NK SETAI PERMAINAN TERENGGANU SAYA PERMAINAN SAJE SAYA TK BOLEH BERMUSUH DENGAN JOHOR SAJE

 4. Muhammad Iqbal

  Goodluck tfcc

 5. Muhammad ashraf bin roslan

  Terengganu tetap dihati

 6. mohd hafiz amli bin che man

  harap juara dan peyokong baik baik

Leave a Reply