Ulasan Perlawanan Selangor FC vs Terengganu FC

Perlawanan separuh akhir pertama TM Piala Malaysia 2022 antara pasukan Selangor FC bertemu Terengganu FC yang berlangsung di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya melihat kedua-dua pasukan semestinya ingin mencari jaringan awal bagi membuat persedian untuk perlawanan di separuh akhir kedua nanti.

Perlawanan pada malam ini telah memberi impak yang positif kepada pasukan Terengganu FC pada minit ke-19 apabila sepakan percuma Kipre Tcheche berjaya memberi jaringan pertama buat pasukan pelawat. Seterusnya pasukan Selangor FC cuba bangkit dengan gol penyamaan pada minit ke-33 apabila sepakan penjuru berjaya mematahkan penjaga gol Terengganu FC, Suhaimi Husin dan menjadikan jaringan seri 1-1. Pasukan Terengganu FC terus dihukum oleh pasukan tuan rumah apabila sekali lagi sepakan penjuru memberi jaringan yang kedua ditanduk masuk oleh pemain import Selangor FC, Caion dan menjadikan jaringan Selangor FC (2) (1) Terengganu FC pada separuh masa pertama.

Memasukki separuh masa kedua pasukan Terengganu FC membuat dua pertukaran dengan membawa masuk Arif Fadzillah dan Faiz Nasir dan mengeluarkan Nik Sharif dan Alif Zakaria. Pasukan tuan rumah terus mempunyai peluang apabila percubaan sepakan penjuru kali ketiga menjadi dengan tandukan mudah oleh Sharul Nazeen dan menjadikan selangor terus dihadapan dengan jaringan 3-1. Pasukan Terengganu FC cuba bangkit bagi menyamakan jaringan namum buntu dan terpaksa menerima kekalahan dengan pasukan Selangor FC dengan jaringan 3-1 dan akan bertemu untuk aksi timbal balik separuh akhir kedua TM Piala Malaysia 2022 di SSMZA pada 21 November ini.

Leave a Reply