Ulasan Perlawanan Melaka Utd melawan Terengganu FC

Pertemuan pasukan Terengganu FC dan Melaka United FC pada malam ini yang berlangsung di Stadium Hang Jebat, Melaka menunjukkan sedikit perubahan yang dilakukan oleh Ketua Jurulatih, Nafuzi Zain dengan menurunkan Pemain import,Kpah Sherman dan juga pemain pertahanan Arif Fadzilah.

Seawal minit kedua perlawanan pada malam ini telah memberi gol pertama buat pasukan Terengganu FC apabila ketua pasukan, Kipre Tcheche dengan sepakan ke penjuru kanan pada minit ke dua telah berjaya memberikan Terengganu FC dihadapan dengan jaringan 1-0.

Seterusnya satu lagi kerapuhan benteng pertahanan Melaka United, apabila percubaan oleh Ketua Pasukan, Kipre Tcheche memberi gol kedua kepada Pasukan Terengganu FC pada minit ke-14 dan mendahului jaringan 2-0.

Pada minit ke-36 memberi Ketua Pasukan, Kipre Tcheche meyempurnakan hatrik pada separuh masa pertama selepas hantaran Faisal Halim memberi gol mudah buat beliau dengan jaringan 3-0. Pasukan Melaka united FC mempunyai peluang pada minit ke-43 apabila kesilapan oleh pemain pertahanan Arif Fadzilah di dalam kotak penalti telah memberi sepakan penalti dan jaringan pertama buat pasukan tuan rumah dengan jaringan 1-3 pada separuh masa pertama.

Memasukki separuh masa kedua peluang dimilikki oleh pasukan Melaka United FC pada minit ke-52 berjaya meraih gol kedua dan menjadikan jaringan (2) buat pasukan Melaka United dan (3) Terengganu FC.

Seterusnya pasukan Terengganu FC terus menambah jaringan keempat apbila umpanan dari Hakimi Abdullah, mudah untuk rembatan kencang buat Faisal Halim dengan jaringan 4-2 pada minit ke-70. Pasukan tuan rumah cuba mencari gol penyamaan pada separuh masa kedua namum buntu dan sekaligus memberi kemenangan buat pasukan pelawat dengan jaringan Terengganu FC (4) dan Melaka United FC (2)

Leave a Reply