Rumusan Perlawanan Liga Super: TFC vs JDT

Liga Super Terengganu FC bertemu Johor Darul Ta’zim yang berlangsung Di SSMZA menyaksikan pasukan Terengganu FC hilang berberapa tonggak utama seperti Faisal Halim, Manuel Ott disebabkan faktor kesihatan dan bermain dengan hanya empat pemain import.

Peluang terhidang oleh Pasukan Terengganu FC pada minit ke 12 dengan hantaran cantik oleh Kpah Sherman kepada Nik Sharif tersasar ke tiang gol. Pasukan Terengganu FC membuat pertukaran awal dengan membawa masuk Hakimi Abdullah dan mengeluarkan Petrus Shitembi pada minit ke 16. Seterusnya Pasukan Johor Darul Ta’zim mencipta gol pertama di SSMZA apabila larian Bergson Da Silva mudah untuk menjaringkan gol pertama pada minit ke 31. Cubaan demi cubaan yang dilakukan oleh pasukan Terengganu FC gagal pada separuh masa pertama.

Memasuki separuh masa kedua pasukan pihak lawan menggandakan gol kedua apabila rembatan Fernado Foresteri tepat memasuki ke gawang gol dan mematahkan penjaga gol Rahadiazli. Namum Pasukan Terengganu FC terus bangkit pada minit ke- 49 dengan sepakkan percuma oleh Hakimi Abdullah menjadikan jaringan 2-1. Pada minit ke 63 Johor Darul Ta’zim membuat satu pertukaran dengan membawa masuk Syafiq Farhain dan mengeluarkan Afiq Fazail. Seterusnya pasukan Terengganu FC membuat pertukaran ketiga dengan membawa masuk Syafik Ismail dan mengantikan Nik Syarif. 4 minit masa tambahan diberi oleh pengadil perlawanan memaksa pasukan tuan rumah tewas dengan jaringan 2-1.

Leave a Reply