ULASAN PERLAWANAN PIALA FA TERENGGANU FC vs KDA FC

Perlawanan Kalah Mati Piala FA Malaysia 2022 diantara Pasukan Terengganu FC menentang Kedah Darul Aman FC yang berlangsung Di SSMZA menunjukkan Pasukan Terengganu FC membuat jaringan awal pada minit ke-6, lorongan cantik daripada Faisal Halim berjaya membuahkan hasil apabila Faiz Nasir menanduk masuk ke dalam gawang gol Kedah Darul Aman FC dengan mudah sekaligus memberi jaringan kepada Pasukan Terengganu FC 1-0.

Seterusnya, Pasukan KDA FC membuat dua pertukaran apabila pemain pertahanan KDA FC mengalami kecederaan dan membawa masuk pemain sayap Hadi Fayadh. Pasukan KDA FC membuat beberapa serangan namum gagal pada separuh masa kedua dan disudahi dengan jaringan 1-0.

Memasuki separuh masa kedua Pemain Import Pape Diakite dilayangkan kad merah pada minit ke-50 akibat menarik Penyerang KDA FC sekaligus Pasukan Terengganu FC mengeluarkan Faiz Nasir dan membawa masuk Pemain Pertahanan Hairiey Hakim.

Pasukan KDA FC mencari rentak dan terus menyerang ke gawang gol Terengganu FC namum buntu sehingga habis Perlawanan dan memberi kemenangan kepada Pasukan Tuan Rumah dengan jaringan 1-0.

Leave a Reply