TERENGGANU FC WASPADA ANCAMAN KEDAH DARUL AMAN

Perlawanan Rabu ini semestinya dinantikan oleh penyokong kedua-dua pasukan, ini kerana perlawanan ini bakal menentukan pasukan mana yang akan layak ke peringkat Suku Akhir Piala FA Malaysia 2022.

Pasukan Kedah Darul Aman FC sepertimana yang kita tahu pada ketika ini sedang berada dalam prestasi terbaik mereka jika dilihatkan aksi mereka di saingan Liga Super dan juga saingan Piala AFC dengan mencatatkan rekod yang begitu positif. Namun begitu, kelebihan beraksi  di gelanggan sendiri harus digunakan sepenuhnya oleh Terengganu FC disamping motivasi terbaik yang diperolehi selepas kemenangan menentang pasukan Sri Pahang FC dalam aksi ‘East Coast Derby’ Ahad lepas.

Perlawanan Rabu ini juga dijangka bakal mencapai kehadiran lebih dari 10,000 orang penyokong memandangkan sambutan permintaan tiket yang meningkat secara mendadak bagi perlawanan pada kali ini. Pasukan Terengganu FC semestinya ingin memberikan aksi terbaik bagi perlawanan ini kerana pemburuan kejuaraan ini bukan sahaja menawarkan piala buat pasukan tetapi kejuaraan bagi aksi Piala FA ini juga bakal menyediakan slot buat pasukan untuk beraksi di Piala AFCpada tahun hadapan.

Bagi pengendali Terengganu FC, Nafuzi Zain, apa yang penting pada ketika ini adalah beliau sentiasa mengharapkan para pemainnya kekal cergas dan bebas dari kecederaan memandangkan risiko untuk ianya terjadi agak tinggi kerana kepadatan jadual yang terpaksa pasukan lalui pada ketika ini.

Pasukan Kedah pada ketika ini telah memperkuatkan pasukan mereka dengan kehadiran pemain import baharu mereka iaitu Mahmoud Al-Mardi yang telah mempamerkan aksi memukau dalam debutnya bersama pasukan tersebut. Apa yang menarik adalah boleh dilihatkan pertarungan Mahmoud dan juga Manuel Ott dalam penguasaan bahagian tengah sepanjang perlawanan berlangsung.

Para penyokong yang ingin hadir bagi menyaksikan perlawanan pada malam esok dinasihatkan untuk membeli tiket lebih awal melalui tickethotline untuk mengelakkan dari tidak sempat membelinya kerana dijangka tiket fizikal akan habis terjual dengan cepat.

Leave a Reply