6,000 PENYOKONG DIJANGKA PENUHI SSMZA BAGI PERLAWANAN PADA MALAM INI

Perlawanan persahabatan yang akan menemukan pasukan Terengganu FC menentang juara liga Cambodia, Phnom Penh Crown FC pada malam ini dijangka bakal dihadiri kira-kira 6,000 orang penyokong. Perlawanan yang akan dilangsungkan di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin ini dijangka bakal menguji barisan pemain Terengganu FC yang sememangnya dahagakan perlawanan kompetitif setelah terpaksa berehat panjang kerana penangguhan perlawanan liga.

Tiket perlawanan akan mula dijual pada hari ini ( 4 Jun 2022 ), jam 3 petang di kaunter tiket C stadium perlawanan dengan harga RM10.00. Antara pakej yang menarik buat para penyokong adalah pakej kombo 3 keping tiket dengan harga RM25.00 disekalikan dengan 2 lagi perlawanan menentang Phno Penh Crown FC untuk kali kedua dan juga perlawanan menentang Balestier Khalsa FC iaitu pasukan dari Singapura.

Pasukan Terengganu FC pada malam ini dijangka bakal menurunkan skuad terbaik walaupun beberapa pemain utama ada yang tidak bersama pasukan kerana menyertai skuad kebangsaan. Dengan diketuai oleh Kipre Tchetche dan sekembalinya Faiz Nasir dalam skuad utama, sememangnya dijangkakan perlawanan pada malam ini bakal berlangsung sengit.


Pasukan Phnom Penh Crown FC juara liga Cambodia 2022

Kredit gambar : Facebook https://www.facebook.com/PhnomPenhCrownFC/

Leave a Reply