ULASAN PERLAWANAN JDT MENENTANG TERENGGANU FC

Perlawanan di antara Pasukan Terengganu FC menentang Johor Darul Ta’zim FC meyaksikan antara perlawanan yang kedua buat pasukan Terengganu FC yang berlangsung di Stadium Sultan Ibrahim.
pada minit awal 7’ Bergson memecahkan kebuntuan kepada pasukan Terengganu FC apabila gol tandukan oleh beliau sekaligus memberi ruang selesa kepada pasukan Johor Darul Ta’zim.
Namum pada minit ke 30’ Kpah Sherman menyamakan kedudukan bagi Pasukan Terengganu FC apabila rembatan kencang Manuel Ott menyebabkan Farizal Marlias terlepas dan dijaringkan oleh Kpah Sherman.

Tidak lama kemudian Johor Darul Ta’zim bangkit dengan hantaran cantik oleh Arif Aiman ditanduk Oleh Bergson sekaligus menjadikan Johor Darul Ta’zim mendahului perlawanan pada separuh masa pertama.

Memasuki separuh masa kedua, Nafuzi Zain membuat dua pertukaran dengan membawa masuk pertahanan Azam Azmi dan Hairiey Hakim untuk mengantikan Arif Fadzillah dan Azarul Nazarith. Percubaan pasukan Terengganu FC mengasak pasukan Johor Darul Ta’zim FC untuk menyamakan kedudukan gagal apabila memaksa kedudukan kekal dengan jaringan 2-1.

Leave a Reply