ULASAN PERLAWANAN PJ CITY FC MENENTANG TERENGGANU FC

Perlawanan Terengganu FC menentang Pj City FC pada malam ini yang berlangsung di Stadium MBPJ antara perlawanan pertama bagi pasukan Terengganu FC.

Sepak mula pada malam ini menunjukkan pasukan PJ City FC lebih garang dari pasukan Terengganu FC apabila satu gerakan daripada Mahali Jasuli memudahkan Darren Lok untuk menjaringkan gol pertama

pada minit ke 12 sekali lagi pasukan Pj City FC mengasak pasukan Terengganu FC apabila Darren Lok terus cemerlang menjaringkan gol kedua dengan mudah bagi pasukan Pj City FC.

Seterusnya pada minit 31 Darren Lok menghasilkan jaringan ketiga sekaligus menjadi hatrick bagi pasukan PJ City FC juga antara bekas pemain Terengganu FC pada musim 2020 sebelum ini.

Memasuki separuh masa kedua pasukan Terengganu FC membuat pertukaran apabila membawa masuk Manuell Ott & Nazarul Nazarith dan mengeluarkan Hafizal Alias & Zulasyraf.

Pasukan Terengganu FC terus mencari peluang gol untuk separuh masa kedua namum gagal sehingga tamat masa permainanan dengan jaringan 3 untuk pasukan PJ City FC dan 0 bagi Terengganu FC.

Leave a Reply