ADIB ZAINUDDIN TANDATANGANI KONTRAK 2 TAHUN BERSAMA TERENGGANU FC

Skuad Terengganu FC berjaya mengikat pemain pertahanan, Muhammad Adib bin Zainudin untuk saingan Liga Malaysia musim 2022. Adib yang kini memasuki umur 26 tahun telah menandatangani kontrak untuk bersama pasukan ini dan beliau adalah merupakan pemain tempatan pertama yang ditandatangani Terengganu FC bagi persediaan saingan musim hadapan.

Bekas Ketua Pasukan B-23 Negara yang berasal dari Mersing, Johor ini berhijrah ke pasukan Terengganu FC dengan mengikat kontrak selama dua tahun. Bagi Adib, terdapat beberapa faktor yang mendorongnya memilih untuk berhijrah bagi menyertai skuad “Hitam dan Putih” antaranya adalah untuk mencari cabaran baru bersama skuad yang bersaing dalam saingan Liga Super.

Pada musim 2021 beliau adalah salah seorang pemain yang membantu pasukan JDT II menamatkan saingan Liga Premier di kedudukan ke-4. Kehadiran Adib di bahagian pertahanan dilihat dapat mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Muhammad Bin Mohd Faudzi di samping memberi lebih variasi pilihan dalam barisan pertahanan Terengganu FC pada saingan 2022.