ULASAN PERLAWANAN SARAWAK UNITED FC vs TERENGGANU FC

Perlawanan suku akhir kedua TM Piala Malaysia 2021, pertembungan antara Sarawak United FC menentang Terengganu FC yang berlangsung di Stadium UITM, Shah Alam. Terengganu FC turun dengan pemain terbaik mereka dengan meletakkan Jordan Mintah sebagai penyerang tunggal mereka.
Tidak menunggu lama, TFC bermula garang dengan berada di hadapan seawal minit ke-2 melalui Jordan Mintah  sekali gus memberi keselesaan untuk menghadapi cabaran perlawanan pada malam ini. Tidak lama kemudian, Faisal Halim melakukan rembatan padu ke gawang gol meletakkan TFC 2-0 dihadapan pada minit ke-11. Tidak terhenti di situ, TFC meneruskan langkah mencari gol dan berhasil menghabiskan separuh masa pertama dengan jaringan 3-0 apabila Faiz Nasir berjaya menjaringkan gol pada minit ke-44.
Memasuki babak kedua, Jordan Mintah menambah derita Sarawak United FC apabila menghasilkan gol keempat TFC pada minit ke-64. Namun, tuan rumah berjaya merapatkan jurang gol melalui jaringan Sandro da Silva dan Uche Agba sebelum tamat permainan.
TFC melayakkan diri ke pusingan separuh akhir dengan agregat 6-3.