ULASAN PERLAWANAN PERAK FC vs TERENGGANU FC

Perlawanan ketiga Kumpulan B saingan TM Piala Malaysia 2021 menyaksikan Perak FC selaku tuan rumah menerima kunjungan Terengganu FC yang telah memenangi kedua-dua perlawanan sebelum ini. Terengganu FC turun dengan sedikit berbeza kerana beberapa pemain yang sedang bertugas dengan pasukan kebangsaan di Mongolia.

Terengganu FC bermula dengan langkah kanan apabila berjaya menjaringkan gol seawal minit ke-9 melalui Faisal Halim, namun tuan rumah menyamakan kedudukan menerusi sepakan penalti Sergio Aguero pada minit ke-24.

Memasuki babak kedua permainan, pemain-pemain Perak FC tampak sedikit kecewa apabila jaringan gol sendiri Danish Haziq mengembalikan kelebihan Terengganu FC di hadapan dengan kedudukan semasa 1-2. Tidak lama kemudian Lee Tuck berjaya mengukuhkan kedudukan apabila menyempurnakan lorongan Dechi Marcell dengan menyepak bola mudah ke gawang gol.

Tidak cukup dengan 3 jaringan, Lee Tuck selaku pemain terbaik barjaya menambah jaringan kedua peribadi malam ini pada minit ke-82 apabila menerima hantaran lintang dari Rahmat Makasuf.

Terengganu FC mencatat kemenangan ketiga berturut-turut dengan menundukkan Perak FC 4-1 di Stadium Ipoh. Bekalan yang selesa untuk mengharungi cabaran pusingan kedua peringkat kumpulan saingan TM Piala Malaysia musim ini.