5 PEMAIN TERENGGANU FC MEMBUAT PENAMPILAN BERSAMA SKUAD B22 NEGARA

5 Orang pemain dari skuad Terengganu FC dan Terengganu FC II semalam telah berada dalam kesebelasan utama pasukan Malaysia Bawah-22 tahun  dalam aksi persahabatan menentang pasukan dari Liga Perdana, Negeri Sembilan FC. Kelima-lima pemain tersebut adalah Nik Akif Syahiran (Terengganu FC), Azam Azmi Murad ( Terengganu FC), Syed Nasrulhaq (Terengganu FC), Syafiq Ismail ( Terengganu FC II ) dan juga Hairiey Hakim (Terengganu FC II).

Perlawanan itu berakhir dengan pasukan Negeri Sembilan FC berjaya memenangi perlawanan dengan jaringan 1-2. Bagi pengendali Terengganu FC, Nafuzi Zain, ianya adalah perkara yang sangat positif untuk pemain-pemain muda Terengganu FC mendapat peluang untuk beraksi bersama skuad muda negara ini untuk memberikan mereka pengalaman beraksi di pentas antarabangsa walaupun ada dari mereka seperti Azam Azmi dan Nik Akif telahpun beberapa kali beraksi bersama skuad muda negara dalam beberapa kejohanan sebelum ini. Baginya para pemain Terengganu yang berada bersama skuad muda negara ini bakal membantu pasukan ini untuk aksi kelayakan Piala Asia B-23 2022.

Seorang lagi pemain Terenganu FC bakal menyertai pasukan ini adalah Mohamad Hakimi yang baru pulang dari bersama skuad  senior negara dalam dua siri perlawanan persahabatan sebelum ini. Bagi Nafuzi, dengan beberapa pemain seperti Azam, Nik Akif dan Hakimi yang dilihat bakal terlepas aksi peringkat kumpulan bagi saingan TM Piala Malaysia selepas ini memerlukan beliau membuat perangkaan pantas bagi menggantikan posisi-posisi para pemain ini dengan pemain lain termasuk dari skuad Terengganu FC II. Namun baginya kesemua pemain yang berada dalam skuad ketika ini sentiasa bersedia dan setiap dari pemainnya mampu mengisi mana-mana kekosongan yang ditinggalkan pemain utama. Pasukan Terengganu FC akan bertemu pasukan Perak FC pada 30 Oktober 2021 di Stadium Perak, Ipoh.

Kredit Gambar : https://www.facebook.com/FAMalaysiaOfficial

Nik Akif Syahiran antara pemain perancang utama skuad Malaysia B22

 

Azam Azmi salah seorang pemain pilihan dalam skuad negara

Syafiq Ismail memberikan persembahan yang sangat bertenaga dalam aksi tersebut

 

5 orang Terengganu yang berada dalam skuad Malaysia B22