SAYA MENUNTUT UNTUK PEMAIN KEKAL FOKUS, YAKIN DENGAN DIRI – NAFUZI ZAIN

Pasukan Terengganu FC (TFC) bakal berdepan dengan pendahulu Liga Super Johor Darul Ta’zim (JDT) yang akan berlangsung di Stadium Sultan Ibrhahim pada malam ini. Sebagai rekod musim lalu pertemuan antara kedua-dua pasukan di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin memperlihatkan pasukan JDT berjaya memungut 3 mata setelah menang tipis dengan jaringan 1-0.

Pengendali Terengganu FC, Nafuzi Zain menyatakan perlawanan ini bakal diberikan perhatian serta disaksikan oleh hampir seluruh peminat bola sepak kerana ia melibatkan pasukan teratas liga musim ini dan pasukan ini adalah pasukan yang telah menjuarai saingan Liga Super sebanyak 7 kali berturut-turut dengan pasukan kami yang kini menghuni tempat ketiga liga.

Saya telah mengingatkan pemain-pemain, kita membuat persediaan untuk menghadapi pasukan JDT sepertimana kita membuat persiapan menentang pasukan lain. Buang rasa gugup kerana kita adalah pemain professional yang bersaing di liga tertinggi Malaysia semestinya kita mempunyai kualiti seperti mereka. Kesemua perlawanan Liga Super adalah perlawanan yang sukar dan menentang pasukan JDT semestinya memerlukan kita lebih fokus kerana kita tahu mereka adalah pasukan yang lengkap dalam pelbagai aspek juga disetiap posisi.

Saya menuntut untuk pemain kekal fokus, yakin dengan diri dan rakan sepasukan dan ikuti sepenuhnya taktikal yang kita aturkan untuk memastikan kita dapat beraksi dengan baik pada malam ini di kubu lawan, di hadapan ribuan penyokong lawan untuk memastikan kita berjaya mendapatkan mata.