AZALINULLAH ADALAH KEHILANGAN YANG BAKAL DIRASAI PASUKAN TFC

Ketua jurulatih Terengganu Football Club (TFC), Nafuzi Zain tidak berselindung menyatakan beliau sangat sedih dengan berita yang diterima pasukan semalam selepas pemain tengah TFC, Azalinullah telah disahkan mengalami kecederaan Anterior Cruciate Ligament (ACL) selepas menjalani pemeriksaan lanjut mengenai kecederaan yang dialami semasa perlawanan menentang Melaka United FC. Ini kerana Azalinullah adalah salah seorang watak penting dalam pasukan TFC ini pada musim ini dan beliau telah melihatkan pemain ini boleh melonjak lebih jauh bersama pasukan ini.

Azalinullah adalah antara pemain yang penting dalam pasukan dan ia tidak dinafikan oleh para pemain TFC termasuk para pemain import pasukan ini kerana beliau mempunyai satu gaya pemainan yang bakal menggerakkan pasukan ini dalam satu unit yang seragam disamping memudahkan rakan-rakan sepasukan bergerak untuk menyerang dan bertahan dan tidak semua pemain mempunyai gaya permainan  seperti yang dimiliki beliau. Azalinullah pada perlawanan menentang Melaka United FC masuk sebagai pemain gantian pada separuh masa kedua dimana beliau tidak sempat beraksi panjang apabila mengalami kecederaan semasa perebutan bola bersama pemain melaka. Beliau sempat cuba untuk bermain, namun terpaksa ditukarkan kerana kelihatan beliau sudah tidak mampu untuk berlari pada ketika itu.

Nafuzi juga menyatakan ianya agak sukar buat pasukan apabila anda kehilangan 2 pemain yang utama dibahagian tengah kerana sebelum ini kita sudah kehilangan perancang tengah, Petrus Shitmebi juga dengan kecederaan yang sama. Namun, bagi beliau, kita perlu redha, beliau tidak nafikan ianya adalah mimpi buruk yang tiada seorang pemain bola sepak inginkan dan memberikan pesanan buat para pemain yang mengalami kecederaan ini, mereka harus memasang azam untuk bangkit kembali dan tidak berputus asa kerana segala yang berlaku pasti ada hikmahnya dan pemain yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah berputus asa.