“KITA TIDAK MENGGUNAKAN KESEMPATAN YANG ADA” IRFAN BAKTI

“Selangor menjaringkan gol dan kita tidak”  jelas Irfan dalam sidang media selepas perlawanan menentang Selangor semalam apabila diminta komen berkenaan perlawanan tersebut.

Irfan nyata kurang berpuas hati dengan persembahan yang dipersembahkan walaupun pasukan TFC berjaya mengawal permainan namun ketajaman di bahagian serangan TFC dilihat agak membimbangkan. Irfan menyatakan kita hanya mempunyai beberapa peluang pada separuh masa kedua dan salah satunya adalah melalui Kipre Tchetche dan penyerang ini tidak mampu menyudahkannya. Irfan juga sempat berseloroh menyatakan “jika peluang sebegitu dapat kepada Kipre pada musim lepas, berterabur net gol tu”.

Pasukan TFC tewas kepada pasukan tuan rumah, Selangor FA dengan jaringan 1-0 semalam dimana gol Selangor dijaringkan oleh bekas pemain TFC sendiri, Faiz Nasir.

Wartawan sempat bertanya jika penyerang TFC ini mempunyai masaalah peribadi dan Irfan menepis dakwaan itu dan beliau menyatakan Kipre Tchetche adalah pemain profesional, beliau tidak akan membawa masaalah peribadi ke tengah padang, dan Irfan yakin Kipre sedang mencuba untuk mendapatkan kembali sentuhannya dan kerana itu beliau memberinya peluang untuk berusaha.

Lee Tuck juga terpaksa dikeluarkan dalam perlawanan semalam kerana beliau mengadu mengalami sesak nafas dan ini memaksa Irfan membuat penukaran pemain dan turut terpaksa menukar sedikit taktikal pasukan.

Wartawan turut menanyakan berkenaan bekas pemain TFC, Faiz Nasir, adakah beliau merasa kehilangan dan menyesal melepaskan antara pemain utama TFC musim lepas ini. Irfan menjawab, kita tidak boleh halang pemain ingin berhijrah kerana dalam bola sepak semestinya pemain datang dan pergi dan Faiz memilih untuk mencari cabaran baru. Irfan turut memuji Faiz yang bagi beliau pemain terbaik bagi pasukan Selangor dalam perlawanan semalam.

Berhubung perlawanan Piala FA pada 2 April ini, Irfan menyatakan selain ingin mendapatkan kemenangan, beliau ingin memberikan peluang kepada pemain-pemain lain terutama pemain yang berada di bangku simpanan untuk menunjukkan kualiti yang ada pada mereka. Kerana kita perlukan pemain yang sentiasa cergas untuk dimainkan dan ini peluang buat mereka. Ultimate walaupun pasukan ini beraksi di Liga M3 namun dalam bola sepak apa pun tidak mustahil dan pasukan TFC akan berwaspada dengan ancaman pasukan ini.

 

 

Leave a Reply