INI ADALAH PELUANG TERBAIK UNTUK KAMI CIPTA SEJARAH

Pemain senior yang juga pemain kegemaran penyokong Terengganu FC (TFC), Ashari Samsudin yang juga dkenali dengan jolokan nama ‘The Silent Killer’ yakin dengan diri dan rakan sepasukannya dapat menyerap tekanan beraksi dihadapan ribuan penyokong lawan Sabtu ini. Asahari antara watak penting dalam membantu pasukan TFC untuk tampil cemerlang dalam kempen Piala Malaysia musim 2018 ini. Kecemerlangan yang dapat dilihat terutama rekod keputusan perlawanan di tempat lawan adalah sangat baik ini menambah keyakinan buat pemain-pemain TFC untuk tampil lebih yakin bahawa mereka boleh menghadapi pasukan besar mahupun pasukan juara.

Ashari yang pernah beraksi di pentas akhir Piala Malaysia pada tahun 2011 turut menyatakan bahawa beliau mengakui mengidam untuk mendakap piala kebanggaan negara itu yang hampir beliau rasai pada tahun itu. Ashari menyatakan jika beliau diturunkan, beliau akan memberikan sepenuh komitmen untuk membantu pasukan mendapatkan kemenangan sekaligus membawa TFC ke pentas akhir tahun ini.

Ketua pasukan TFC, Kipre Tchetche menyatakan kepada media, beliau tahu tekanan yang akan pasukannya hadapi ketika bertandang ke Larkin nanti terutama dari penyokong lawan. Walaubagaimanapun dilihat kali ini pasukan TFC tampil berbeza, mental dan fokus pemain-pemain pada ketika ini sangat kuat dan pemain TFC telahpun bersedia bagi perlawanan besar ini.

 

Leave a Reply