AYUH BANGKIT DI LARKIN, SAMA-SAMA KITA LAKAR KEJUTAN!

Setelah tewas kepada pasukan Johor Darul Takzim (JDT) di Kuala Terengganu bagi saingan pertama Unifi Liga Super pada 10 Mac lepas, pasukan Terengganu FC (TFC) ingin bangkit di Larkin untuk lakar kejutan mendapatkan kembali mata di tempat lawan. Untuk rekod, skuad kendalian Haji Irfan Bakti tewas 0-1  kepada pasukan JDT setelah Marcos Antonio berjaya menjaringkan gol kemenangan buat pasukannya seterusnya merugikan pasukan TFC apabila gagal memanfaatkan peluang mendapatkan mata ditempat sendiri. Walaupun pasukan TFC mengawal permainan namun nasib tidak menyebelahi pasukan setelah banyak peluang tidak berjaya disudahkan pada perlawanan tersebut.

Untuk perlawanan pada malam ini, pasukan TFC tampak lebih bersedia dengan kehadiran pemain baru dan pemain utama yang bebas dari kecederaan dan cergas sepenuhnya untuk diturunkan. Pemain-pemain TFC dilihat tidak sabar untuk beraksi bagi perlawanan pada malam ini yang juga diolah penonton dan penyokong sebagai “Bola Raya” apabila perlawanan dilangsungkan dalam bulan Perayaan Aidilfitri.

3 serangkai import TFC, Do Dong Hyun, Lee Tuck, Kipre Tchetche, dijangka akan sekali lagi berada dalam kesebelasan untuk digandingkan disamping Faiz Nasir dan juga Partiban. Diharapkan percaturan Haji Irfan akan lebih berkesan pada kali ini dalam misi untuk memburu mata di Larkin.

Leave a Reply