PERLAWANAN MENENTANG MELAKA DIJANGKA DIHADIRI RIBUAN PENYOKONG TERENGGANU FC

Ketua jurulatih Terengganu FC, Haji Irfan Bakti nyata berpuas hati dan gembira dengan prestasi yang ditunjukkan pemain-pemainnya pada dua perlawanan terakhir dimana pasukan Terengganu FC berjaya mengutip 6 mata penuh dalam aksi menentang pasukan yang berada di atas carta Liga Super 2018 iaitu Pahang FA & Perak FA.

Dalam aksi menentang Perak FA, Haji Irfan juga menyatakan pasukannya layak untuk memenangi perlawanan pada malam itu apabila mereka berjaya beraksi dengan baik dan memperoleh begitu banyak peluang untuk mencipta jaringan. Haji Irfan juga berpuas hati dengan pemain-pemain yang mengikut corak yang ingin beliau tampilkan dengan beraksi lebih agresif pada malam itu terutama dalam menyekat Perak FA daripada mendapat ruang untuk melakukan serangan. Pujian juga harus diberikan kepada barisan pertahanan Terengganu FC yang bekerja keras sepanjang 90 minit bagi menyekat serangan yang diterajui beberapa pemain lincah Perak FA antaranya Leandro Dos Santos, Norhakim Hassan dan juga Wander Luiz.

Walaupun perlawanan menentang Perak FA terpaksa dibayar mahal pasukan Terengganu FC setelah Lee Andrew Tuck dilayangkan kad kuning sekaligus bakal digantung satu perlawanan dan tidak akan beraksi pada perlawanan menentang Melaka United Sabtu ini, namun pengendali Terengganu FC itu dilihat sudah ada calon pengganti yang akan menggantikan tempat yang ditinggalkan Lee Tuck bagi aksi menentang pasukan dari Selatan itu. Dengan kembalinya juga salah seorang pemain utama Terengganu FC, Malik Ariff dilihat dapat membantu membantu pasukan ini membina rangkaian serangan dengan lebih berkesan. Seorang lagi pemain lincah Terengganu FC, Shahrul Aizad dijangka akan kembali bersama pasukan pada bulan Jun depan.

Perlawanan menentang Melaka United pada hari Sabtu ini dijangkakan akan dihadiri ribuan penyokong Terengganu FC setelah pasukan ini dilihat kembali mendapat rentak dalam usaha pasukan ini untuk mendapatkan kemenangan seterusnya memburu kejuaraan musim 2018.

 

Leave a Reply