KELEMAHAN DI BAHAGIAN PERTAHANAN PERLU DIBERIKAN PERHATIAN

Kekalahan pasukan Terengganu FC kepada pasukan Pahang FA dalam perlawanan unifi Liga Super 2018 semalam dilihat merugikan pasukan kerana tidak dapat menggunakan kelebihan beraksi di gelanggang sendiri. Keputusan tewas 1-3 kepada Pahang FA ini telah menjarakkan lagi kedudukan pasukan Terengganu FC dan Pahang FA.

Pahang mendahului pada minit ke-38 hasil jaringan Patrick Cruz yang melepasi barisan pertahanan Terengganu FC hasil lorongan Wan Zahrulnizam yang melepasi hampir 3 pemain pertahanan Terengganu. Pada separuh masa kedua Pahang terus selesa apabila Patrick Cruz menambah jaringan pada minit ke-52. Walaubagaimanapun selepas beberapa pertukaran dibuat, Terengganu FC berjaya bangkit apabila mendapat sepakan penalti apabila Kamal Azizi dijatuhkan dalam kotak penalti oleh pertahanan Pahang dan Lee Tuck dengan tenang menyempurnakan sepakan penalti untuk merapatkan kedudukan.

Kemasukan Ashaari Samsudin dan Faiz Nasir telah menambah ketajaman serangan pasukan Terengganu FC dengan membantu bahagian serangan melancarkan serangan dari kedua-dua belah arah kiri dan kanan lawan. Walaubagaiamanapun tiada penyudah yang diperoleh oleh pasukan Terengganu FC dan sebaliknya pasukan Pahang FA berjaya melakukan satu serangan pada minit akhir untuk menambah derita skuad hitam putih apabila berjaya menjaringkan gol ketiga melalui pemain muda mereka, Mohd Faisal.

Ketua jurulatih Terengganu FC, Haji Irfan Bakti dalam sidang bersama pemberita semalam menyatakan salah satu kelemahan dilihatnya pada perlawanan tersebut adalah dalam satu-satu-satu situasi, di mana penyerang Pahang melepasi pertahanan mereka dengan mudah. ​​Ini menyebabkan dua gol pertama mereka, dan tidak sepatutnya telah berlaku.

Irfan juga menyatakan

“Apa yang menjejaskan kami juga adalah ketiadaan Tchetche (ke hadapan Tchetche Kipre) dalam serangan. Kami mempunyai dua peluang yang jelas dalam perlawanan itu, iaitu Bruno (Suzuki) dan yang lain oleh Partiban Janasekaran. Tapi itulah bola sepak, kita perlu memperbaiki sekarang, kerana kita belum memenangi dua perlawanan liga,” katanya.

Pasukan Terengganu FC dilihat tempang dengan beberapa tonggak utama mengalami kecederaan pada ketika ini walaubagaimanapun dilihat bakal kembali bangkit bagi perlawanan akan datang.

Comments (1)

  1. Wow, amazing weblog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made blogging glance easy. The whole look of your web site is
    magnificent, let alone the content material! You can see similar here sklep

Leave a Reply