LEE JUNHYEOB MUNCUL WIRA TERENGGANU FC

LEE JUNHYEOB MUNCUL WIRA TERENGGANU FC

Pasukan Terengganu FC (TFC) berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah bagi saingan unifi Liga Super 2018 selepas berjaya menumpaskan Negeri Sembilan FA di hadapan ribuan penyokong lawan. Kemenangan ini mengukuhkan kedudukan pasukan TFC dikedudukan antara 5 terbaik pasukan Liga Super.

Pada perlawanan sebentar tadi, TFC berjaya dihadapan melalui jaringan pemain berpengalaman yang lebih dikenali sebagai “Silent Killer” oleh peminat Terengganu iaitu Ashaari Shamsudin melalui satu taping mudah ke jaring lawan setelah menerima umpanan cantik Kipre Tchetche dari sebelah kiri lawan. Gol Ashaari ini dijaringkan pada minit ke 12 perlawanan dan Terengganu terus mengekalkan penguasaan perlawanan sehingga tamat separuh masa pertama.

Pasukan Negeri Sembilan pada separuh kedua memperkemaskan jentera serangan mereka dan hasilnya mereka berjaya mendapatkan jaringan melalui tandukan cantik Fakrul Aiman pada minit ke 73 menewaskan penjaga gol pasukan TFC, Suffian. Walaubagaimanapun ianya tidak memutuskan semangat melawan TFC. Kepintaran ketua jurulatih, Haji Irfan Bakti memasukkan 2 pemain simpanan, Faiz Nasir dan Lee Junhyeob berjaya memberikan kelebihan di bahagian serangan TFC.

Serangan demi serangan dibentuk oleh skuad TFC dan akhirnya, Lee muncul wira skuad hitam putih apabila berjaya menjaringkan gol cantik melalui satu volley kemas selepas menerima umpanan cantik Fitri Omar yang melencongkan bola dari tepi. Gol ini adalah merupakan gol sulung buat Lee setelah menyertai TFC dan ianya adalah merupakan gol kemenangan buat skuad TFC pada malam ini.

Kemenangan ini sekali lagi menyuntik semangat bukan sahaja pemain, malah penyokong pasukan ini juga yang dilihat semakin aktif dan agresif dalam memberikan sokongan kepada pasukan. Diharapkan momentum kemenangan ini dapat diteruskan dalam sinagan Liga Super ini. Seterusnya, pasukan TFC bakal bertemu dengan juara Liga Super musim lepas, Johor Darul Takzim di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah Terengganu pada 10 Mac 2018.