BANK ISLAM JALIN KERJASAMA BERSAMA PERSATUAN BOLA SEPAK NEGERI TERENGGANU (PBSNT) DAN TERENGGANU FC HASILKAN KAD DEBIT-i BANK ISLAM VISA “PETEH TERENGGANU PETEH”

Pada tengah hari tadi telah dilangsungkan satu Majlis Pelancaran Kad Debit-i Bank Islam Visa Terengganu FC “Peteh Terengganu Peteh”  di Hotel Primula, Terengganu. Kerjasama ini dalam usaha Bank Islam untuk membantu mempromosikan pasukan Terengganu FC dan membantu menyemarakkan semangat buat penyokong untuk memberikan sokongan kepada pasukan Terengganu. Dengan menempatkan slogan yang boleh dikatakan  evergreen iaitu “Peteh Terengganu Peteh pada kad Debit-i ini, ia dijangka menambah nilai bercirikan pasukan Terengganu pada kad tersebut. Logo Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) juga diletakkan pada kad untuk mewakili keseluruhan persatuan dan pasukan bola sepak di negeri ini.

Pihak bank Islam telah memaklumkan bagi pemegang kad debit Bank Islam boleh mula menukar kad asal ke Kad Debit-i Bank Islam Visa Terengganu FC “Peteh Terengganu Peteh” ini dimana-mana cawangan Bank Islam negeri Terengganu antaranya cawangan Padang Hiliran, Kuala Nerus, Jerteh, Dungun dan Chukai. Di luar negeri Terengganu, pemegang kad debit juga boleh menukar kad mereka di beberapa cawangan antaranha di  Kelantan proses penukaran boleh dibuat di Pasir Putih dan di beberapa cawangan sekitar Lembang Klang, Selangor.

Diharapkan selepas ini kerjasama diantara pihak Bank Islam dan Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu dan Terengganu FC khususnya dapat bergerak dengan lebih baik dan kedepan dalam membantu mempromosikan pasukan ini di dalam dan luar negera.