KOMITMEN PEMAIN & AURA PENYOKONG BANTU TERENGGANU FC TUMPASKAN PENDAHULU LIGA

Terengganu FC pada malam ini berjaya mendapatkan kemenangan bergaya di gelanggang keramat Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah Terengganu dihadapan ribuan penyokong sendiri dengan jaringan 4-1.

Kemenangan ini memberikan 3 mata berharga dan merupakan kemenangan pertama buat Terengganu FC pada musim ini. Kemenangan pada malam ini sekaligus menyuntik semangat kepada anak-anak buah Haji Irfan Bakti yang sebelum ini dilihat bergelut untuk mendapatkan kemenangan.

Ketua Jurulatih Terengganu FC itu dilihat berpuas hati dengan komitmen yang ditunjukkan pemain-pemainnya yang bermain dengan penuh komitmen dan agresif sepanjang 90 minit perlawanan.

Kehadiran penyokong dan aura yang dibawa oleh penyokong skuad Terengganu FC pada malam ini juga adalah merupakan faktor utama dalam menaikkan semangat pemain-pemain untuk memburu kemenangan pada malam ini.

Terengganu berada di hadapan melalui jaringan cantik Lee Tuck pada minit ke-33 selepas menerima hantaran Kipre Tchetche. Gol kedua Terengganu FC dijaringkan oleh Shahrul Aizad sebelum Kipre Tchetche membuktikan ketajaman penyudahnya untuk menjadikan jaringan 3-0. Lee Tuck sekali lagi menjaringkan gol buat pasukan Terengganu FC apabila berjaya memperdayakan penjaga gol lawan dengan melakukan rembatan jarak jauh menjadikan Terengganu FC selesa dengan jaringan 4-0. Pada minit akhir perlawanan, Selangor berjaya mendapatk gol saguhati melalui Amri Yahya menjadikan kedudukan 4-1.

Kemenangan pada malam ini diharapkan menjadi tonik buat pemain-pemain untuk beraksi dengan lebih baik selepas liga berehat.